Usluge

Estetska stomatologija

Estetski ispuni +

Koristimo kompozitne i glasjonomer ispune. To su materijali sa mnogim biomehaničkim prednostima, a posebno estetskim, tako da su praktično nevidljivi što naročito dolazi do izražaja u „liniji osmeha“.

Izbeljivanje +

Predstavlja važan segment estetske stomatologije. Dajemo prednost metodi u kućnim uskovima, korišćenjem gelova na bazi karbamid-peroksida. Apsolutno bezbedan i efikasan način.

Keramičke ljuspice - fasete +

Fasete su tanke ljuspice od keramike ili kompozita koje oblažu prednju stranu zuba, čime koriguju oblik, boju i manje nepravilnosti zuba, kao što su ispucale, iskrzale ivice zuba, razmaci i isprepletanost.

Nakit za zube +

Daje osmehu poseban pečat. Metoda je bezbedna, bez oštećenja zuba. U svakom momentu ga možete ukloniti ili ga zameniti drugim.

Oralna hirurgija

Implantologija +

Savremena stomatologija omogućava znatno komfornije protetsko rešenje krezubosti i bezubosti ugradnjom implantata. Oni predstavljaju zamenu za prirodne zube, radi izbegavanja nošenja proteza.

Nakon ugradnje potreban je period mirovanja, za koje implantat oseointegriše (zarasta) u okolnoj kosti. Posle tog perioda pristupa se izradi fiksne nadoknade.

Danas je procenat uspeha ugradnje implantata preko 95%. Postoje i implantati koji se koriste u slučajevima nestabilnosti proteza čime se ono znatno učvršćuje.

Resekcije korena zuba - Apikotomija +

Apikotomija predstavlja postupak kojim se uklanja vrh korena zuba. Ona je indikovana u slučajevima postojanja hroničnih procesa iznad vrha korena zuba, nemogućnosti konzervativnog lečenja ili neadekvatnog konzervativnog lečenja, preloma vrha korena zuba...

Operacije viličnih cista +

Najveći broj viličnih cista se javlja kao posledica nelečene ili loše lečene gangrene zuba. Mogu nastati i u toku rasta i razvoja zuba i vilica i dostići znatne razmere ugrožavajući susedne anatomske strukture, a u retkim slučajevima može doći i do njihove maligne transformacije.

Vađenje impaktiranih umljaka i ostalih zuba +

Pojedinim zubima može biti onemogućeno nicanje. To ne znači da je zaustavljen razvoj zuba. Pod impaktiranim zubima podrazumevamo zube koji ne mogu da izniknu zbog neke mehaničke prepreke na putu nicanja. Pod retiniranim zubima podrazumevamo zube koji nisu nikli zbog predubokog položaja zubnog zametka, zbog manjka impulsa za nicanje, patoloških procesa koji su oštetili zubni zametak...

Preprotetska hirurgija +

Obuhvata sve hirurske intervencije kojima se stvaraju uslovi za uspesnu protetsku rehabilitaciju.Sve ove hirurske intervencije mogu se izvoditi u preventivnom smislu ,s ciljem da se onemoguci stvaranje nepravilnosti koje bi otezavale proteziranje ili korigovala postojeca parodontopatija,a izvode se i s ciljem korekcije vec postojecih nepravilnosti.

Hirurško – ortodontska terapija +

Savremena stomatologija podrazumeva i zahteva timski rad. Primena pojedinih oralno-hirurških postupaka u sklopu ortodontskog lečenja često je potrebna. Pre početka zajedničkog rada ortodont treba da na osnovu kliničkog pregleda, rendgenskih snimaka i analize modela napravi detaljan plan terapije i odredi da li će i kada oralni hirurg izvršiti potrebnu intervenciju. U okviru hirurško-ortodontsko lečenja najčešće se izvode: vađenje zuba u cilju lečenja teskoba zubnog niza ili prevencije ove anomalije (vađenje klica neizniklih umnjaka, tzv. žermektomij), uklanjanje frenuluma u cilju korekcije razmaka izmedju stalnih zuba (najčešće centralnih sekutica), hirurško oslobađanje krune impaktiranog zuba s ciljem potpomaganja njegovog nicanja....

Zatvaranje oroantralnih komunikacija +

U pojedinim slučajevima prilikom vađenja gornjih bočnih zuba može doći do otvaranja gornjoviličnog sinusa zbog bliskog odnosa vrhova korenova zuba sa dnom sinusa. To je akutna situacija koja se brzo mora rešavati (najčešće hirurskim putem), da ne bi došlo do kasnijih komplikacija u smislu pojave hroničnog sinuzitisa i oroantralnih fistula.

Bolesti zuba i endodoncija

Lečenje kanala korena zuba +

Ponekad dolazi do oboljenja zuba gde je zahvaćena pulpa, što je obično praćeno jakim bolom. Tada je potreban endodontski tretman, koji omogućava da se sačuva zub u vilici.
U stomatološkoj ordinaciji Panakeia se primenjuje savremena mašinska obrada korenskih kanala, uz pomoć titanijumskih setova, aparata za precizno određivanje dužine kanala korena i rengensku kontrolu.

Ispuni - sve vrste estetskih i amalgamskih ispuna