Najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, predstavljaju upravo zubni implanti.

Kako se odvija ugradnja implanta?

Implanti se ugrađuju u viličnu kost, preuzimaju ulogu korena zuba, nakon čega se pristupa protetskom zbrinjavanju odnosno izradi krunica, mostova ili proteza na implantima. Poslednjih 50-tak godina implantologija je doživela veliki tehnološki napredak, tako da danas praktično nema nerešivog problema, tj. pacijenta kome se ne može ugraditi implantat. Sve veći broj pacijenata odlučuje se na ugradnju zubnih implanata jer time ujedno i izbegavaju brušenje zdravih okolnih zuba, a na mestima gde ranije nije bilo moguće izraditi krunicu ili most sada dobijaju fiksni rad koji će im pružiti najpribližniji osećaj prirodnih zuba. 

Nudimo vam kvalitetnu i brzu uslugu, na vama je samo da nas kontaktirate, zakažete pregled i dozvolite da vam priuštimo osmeh u kome ćete potpuno uživati. Dentalna implantologija pruža rešenja za sve oblike bezubosti, od nedostatka jednog zuba, preko delimičnih bezubosti do sanacije potpune bezubosti. U nekim slučajevima radi se o brzoj i jednostavnoj terapiji, dok sa druge strane postoje slučajevi koji zahtevaju visemesečno multidisciplinarno lečenje.

Ugradnja implanta - opšte informacije

Nedostatak jednog ili više zuba se najčešće rešava ugradnjom implantata ili izradom mosta. Oba rešenja imaju i prednosti i nedostatke. Izrada mosta je brža i jeftinija, ali biološka cena je visoka, jer se uništava zdravo zubno tkivo, a zubi nosači se često preopterećuju. Implantati koštaju više, ali čuvaju zube upravo od brušenja i preopterećenja. Dentalni implantati zamenjuju koren zuba koji nedostaju i predstavljaju osnovu za protetsku nadoknadu koja se vezuje za njih (krunica, most, proteza). Poslednjih 50-tak godina implantologija je doživela veliki tehnološki napredak, tako da danas praktično nema nerešivog problema, tj. pacijenta kome se ne može ugraditi implantat.

Detaljan pregled pre ugradnje implantata

Ugradnji implantata prethodi veoma detaljan pregled pacijenta i analiza 3D snimka. U stomatološkoj ordinaciji Panakeia pregled za implantološku terapiju vrši konzilijum sastavljen od oralnog hirurga, specijaliste stomatološke protetike i specijaliste parodontologije. Pri tome odlučujemo koji će zahvati biti primenjeni u svakom pojedinom slučaju.

  • Nadoknada jednog zuba
  • Nadoknada više zuba
  • Nadoknada svih zuba u vilici
  • Sinus lift
  • Augmentacija kosti
  • All on 4 i All on 6 (FAST AND FIX)

Proces ugradnje implantata i postoperativni tok

Sam proces ugradnje je bezbolan i vrši se u lokalnoj anesteziji, uz veoma lagan postoperativni tok. Današnji implanti su napravljeni od titanijuma, što znači da su biokompatibilni i praktično nemaju kontraindikacije, za starije od 18 godina. Za trajanje implantata od presudne je važnosti saradnja pacijenta, jer je oralna higijena izuzetno važna. Naime, stvaranje plaka oko implantata podstice stvaranje kamenca koji dovodi do upale desni oko implantata (periimplantitis). Ekstremni slučajevi mogu rezultirati i gubitkom implantata. Da bi se izbegle takve situacije, ne smeju se zaboravljati redovne kontrole.

Ugradnja implanata zahteva visok stepen edukacije, kao i uigranosti i stomatološkog tima i tehničara, ali i tehnološki opremljenu ordinaciju. Zato je stomatološka poliklinika „Panakeia“ pravi izbor za Vas.

Zubni implanti - cena

Ukoliko vas interesuje koliko koštaju zubni implanti cena vam je dostupna na našoj strani sa cenovnikom, ako želite detaljnije da se informišete. Inače, cena implanta zuba u našoj ordinaciji se kreće od 48.000 do 84.000 dinara. Za sva dodatna pitanja o samoj proceduri i cenama, budite slobodni da nas kontaktirate.

Zubni implanti - Iskustva naših pacijenata

U stomatološkoj poliklinici Panakeia trudimo se da konstantnim usavršavanjem, individualnim pristupom i najmodernijim stomatološkim materijalima pružimo kvalitetnu uslugu kojom će svaki pacijent biti zadovoljan. Ponosni smo na prosečnu ocenu 4,8 koju imamo na Google reviews, a evo šta tamo kažu neki od naših pacijenata i kakva su njihova iskustva:

Anka Nedić
“Sve preporuke. Mesto gde je bitan pacijent a ne novac.”

Srđan B.
“Sve pohvale za ovu ordinaciju. Izuzetno su poslovni i posvećeni pacijentima.”

Veljko Marković
“danas sam bio,postavio sam 4 implanta.Svaka preporuka za ceo tim,dr Željko Mitrovic,covek operise sa takom lakocom ,tako je opusten i vrhunski hirurg,nista nisam osetio,apsolutno nikakav bol.Objasni sve do detalja,obicni su svi stomatolozi,pogotovo hirurzi kao on teski snobovi,covek je toliko prizeman,hvala na svemu ,veliki pozdrav i svaka preporuka !!!!”

Jovana Lujić
“Sve pohvale za doktorku Tanju, vrlo prijatna i posvećena pacijentu. Usluga kvalitetna, pažljivo postupanje sa pacijentima, ažurnost da se reši problem i bol, izlaze u susret kada je hitno,profesionalni. Toplo preporučujem svakome ko se dvoumi i traži pouzdanu ordinaciju.”

Felix
“Dugogodisnje iskustvo,profesional i edukovan tim od lecenja zuba,hirugije,protetike uz svu paznju i postovanje pacijenata cene prema kvalitetu vrh uz osmeh i sav potreban trud da izadjete prezadovoljni preporucujem dr.Ivana i njen tim dace vam povoda da opet dodjete.Sve pohvale.”

Milan Pecanac
“Dosao sam u subotu u podne i pruzena mi je kvalitetna i brza usluga ! Svaka cast sve pohvale.”

Mike Ross
“They do great work. My family has been coming here for years.”

Potreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.