Peskiranje zuba je intervencija koja omogućava uklanjanje mrlja od crnog vina, kafe, cigareta, čajeva i druge hrane sa zuba. Ovom intervencijom moguće je ukloniti mrlje i na teže dostupnim mestima - i sa zuba i između njih. Zubi nakon peskiranja postaju sjajniji i svetliji, a samim tim i osmeh postaje lepši.

Peskiranje zuba - procedura

Peskiranje je postupak kojim se iz za to predviđenog uređaja, pod pritiskom, izbacuje prah koji ima za svrhu da sa svih dostupnih površina zuba ukloni i najmanje moguće tragove naslaga i prljavštine ostavljajući zube čiste i ispolirane.

Sama procedura je za zube potpuno neškodljiva, mada može biti pomalo neprijatna jer prah za peskiranje ume da golica nos.

Prah za peskiranje kao osnovu može imati limunsku kiselinu, sodu bikarbonu, hlor heksidin ... što utiče na njegov ukus, ali ne i na efikasnost u čišćenju zuba.

Osećaj glatkoće zuba nakon ove procedure je neverovatan!

Priprema

Kako bi sama procedura peskiranja bila što efikasnija, pre nje je potrebno sa zuba ukloniti čvrste naslage, kamenac i konkremente bilo ručnim instrumentima bilo ultrazvukom.

Efekti peskiranja zuba

Iako zubi posle ove procedure postaju "niska bisera", pravi cilj ove procedure je prevencija i lečenje parodontopatije, koja predstavlja najzastupljenije oboljenje usta i zuba, a u svom poslednjem stadijumu dovodi do ispadanja zuba.

Ko može da radi peskiranje zuba

O tome da li zube treba peskirati odlučuju stomatolog/parodontolog ili dentalni higijeničar t.j. osoba koja vodi računa o vašem parodontalnom zdravlju jer, kako smo već napomenuli, procedura je sama po sebi potpuno neškodljiva, ali postoje i druge kojima se mogu postići isti rezultati. Koja je najbolja za vas, treba da odluči stručno lice na osnovu kliničkog pregleda. Ono što je sigurno je činjenica da će vam posle peskiranja zubi biti tako čisti da će vam skoro biti žao da jedete da ih ne isprljate.

Peskiranje zuba - cena

Cenu peskiranja zuba u našoj klinici, ali i svih drugih usluga možete videti u našem cenovniku.

Za sve dodatne informacije o samoj proceduri, pozovite nas ili nas posetite u ul. Izvorska br. 68 u Beogradu.


Potreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.