Nezavisno od razloga za gubitak prirodnih zuba, potrebno je što pre nadoknaditi ih. Ne samo da gubitak zuba narušava spoljni izgled i lep osmeh, već uzrokuje i druge probleme, kao što su naginjanje susednih zuba, nepravilan zagrižaj, povlačenje zubne kosti i desni, problem u govoru i žvakanju i konačno gubitak ostalih zuba. Izrada zubnih proteza jedan je od načina nadoknade izgubljenih zuba, kada savremenije metode, kao ugradnja implantata ili izrada mosta nisu izvodljive. 

Totalne proteze za zube

Kada pacijent izgubi sve svoje zube, izrađuju se totalne proteze. One izgledaju veoma prirodno, a drže se isključivo na bezubim grebenima. U praksi, to bolje funkcioniše u gornjoj nego u donjoj vilici, pa je nažalost, relativno česta pojava pomeranja donje proteze. One se, ipak, mogu veoma kvalitetno fiksirati ugradnjom implantata, koje se posebnom vezom matrica – patrica (lokatori) fiksiraju sa protezom i potpuno je stabilizuju. Takođe, moguća je i stabilizacija mini implantatima, koji imaju tu prednost da se mogu odmah po ugradnji opteretiti. 

Parcijalne proteze

Ukoliko pacijent zadržava neki broj svojih zuba izrađuju se parcijalne proteze, od kombinacije lakih metala i akrilata, takozvane Wisil proteze. One takođe leže na bezubim grebenima, ali dodatno “uporište” ostvaruje i kukicama na susednim zubima. U takvim slučajevima najbolje rešenje je kombinovani rad, odnosno kombinacija krunica sa protezom koja se za zube vezuje kopčama (atecmenima), čime se izbegavaju kukice. 

U stomatološkoj poliklinici Panakeia sačekaće vas opuštena i prijatna atmosfera, u kojoj nećete osećati nelagodnost i strah pri dolasku i boravku. Predan i predantan rad svakog člana našeg tima kao i pristupačne cene naših usluga učinile su da imamo veliki broj zadovoljnih pacijenata iza sebe, čija smo topla preporuka. 

Pozovite nas i zakažite vaš pregled!

Potreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.