Šta su all on 4 implanti?

All on 4 implanti spadaju u savremeni koncept koji omogućavaju fiksni protetski rad (most), čak i pacijentima sa opsežnim gubitkom kosti. Ljudi kod kojih je izražajan gubitak zuba, to je praćeno gubitkom kosti vilice, što predstavlja problem rekonstrukcije kosti vilice koja zahteva koštano presađivanje. Tada na scenu nastupa all on 4 tehnika, koja koristi prednosti gustih kostiju u prednjem delu vilice, dok 2 implanta postavlja pod određenim uglom, da bi se postavili kako treba, što znači izbegle šupljine i nervni kanal u donjoj vilici.

Zovu se all on 4 zato što sve svi zubi oslanjaju na četiri zubna implanta, da bi se poptuno rehabilitovale vilice pacijenata kod kojih je zastupljen veći gubitak kostiju. Ova 4 implanta mogu podržati 10-14 zuba, i oni se postavljaju odmah, u roku od 24h od trenutka kada ste imali opreciju. Zapravo, u jednom danu pacijent dobija četiri implantata i privremeni most čvrsto fiksiran za njih ili privremenu totalnu protezu.

Bilo da ste u ordinaciju došli bez zuba, sa starim, nestabilnim protezama ili rasklaćenim zubima predviđenim za vađenje, izlazite u toku dana sa fiksiranim zubima i novim osmehom.Koje su prednosti implanta all on 4 - iskustva

1. Niži troškovi 

Ostali oblici rekonstrukcija bezzubih vilica podrazumevaju ugradnju 6-8 implantata, često udruženu sa procedurama podizanja dna sinusa (sinus lift) i ugradnje veštačke kosti, što ukupno košta znatno više. 

2. Smanjenje vremena i broja intervencija 

Uobicajeno je da se impanti po ugradnji prekriju sluzokožom, a posle završene oseointegracije (3 do 4 meseca ) otvaraju se, u njih se postavljaju komponente za formiranje desni (gingiva formeri), i opet se čeka do uzimanja otisaka. All on four preskače sve te faze i omogućava dobijanje privremenog mosta istog dana. 

3. Ne kvare se

Kada su u pitanju implanti all on 4 iskustva potvrđuju da se oni ne kvare, što je povoljno kako po pacijenta, tako i po zubara, jer ne mora ubrzo tragati za novim rešenjem. Slobodno možemo reći da su all on 4 investicija, i to sigurna investicija u koju se možete pouzdati. 

4. Bezbolnost

Oporavak je brz, kao i povratak u rutinu. Prva dva dana se savetuje odmor i uzimanje lekova protiv bolova na 6-8 sati. Takođe se i preporučuje stavljanje hladnih obloga i konzumiranje mekše, kašaste hrane. Za više podataka, kada su u pitanju all on 4 iskustva naših pacijenata možete videti na početnoj strani našeg sajta panakeia.rs

5. Stručni tim 

Naši specijalisti oralne hirurgije i stomatološke protetike su sertifikovani stručnjaci iz ove oblasti. Usavršili su se na Malo klinici Profesora Maloa, izumitelja koncepta. 


All on 4 - cena

Ukupna cena All on 4 zavisi od cene hirurškog dela i cene protetskog dela. U cenu hirurškog dela je uključeno: 

  1. ugradnja implantata,
  2. ugradnja svih veznih elemenata koji povezuju privremeni protetski rad i ugrađene implantate, 
  3. izrada uslovno fiksnog privremenog protetskog rada, 
  4. svi kontrolni pregledi. 

Plaćanje HIRURŠKOG dela je isti dan kada se i ugradjuju implantati.

Nakon 3-4 meseca se pristupa definitivnoj protetskoj rehabilitaciji pacijenta, koja traje u proseku desetak dana i njena cena zavisi od izbora materijala, tj. kakvu osnovu za buduće zube želi pacijent i da li želi kompozitne ili keramičke zube.

Plaćanje PROTETSKOG dela se vrši u dva dela, na početku i na kraju izrade trajnog rada.

Inače, ako vas zanima koliko prosečno košta ova usluga, da smo spomenemo da se all 4 on cena kreće od 300.000 - 400.000 dinara, u ovom slučaju se radi o metalokeramičkim krunicama. Dok, ako vas zanima konstrukcija sa bezmetalnim krunicama onda se all on 4 cena kreće od 360.000 do 450.000 dinara. 

Za sve dodatne informacije možete pogledati našu stranu gde je cenovnik usluga.

All on 6

All-on-six (all on 6) predstavlja zlatni standard u implantologiji, pod uslovom da postoji dovoljno kosti u vilicama. Najbolji je prenos pritiska žvakanja, jer su implanti postavljeni skoro paralelno. Najčešći problem sa nedostatkom kosti se viđa u bočnim regijama, kada je sinusna šupljina jako velika. U tim slučajevima se primenjuje sinus lift. Da bi dobili definitivni most na implantima, pacijenti moraju da sačekaju 3-6 meseci. Za to vreme kao privremenu nadoknadu pacijenti koriste privremeni most, ukoliko postoji dovoljno kosti, ili totalnu protezu. U svakom slučaju, do dobijanja definitivnog rada savetuje se mekana hrana.

Šta kažu naši klijenti? All on 6, All on 4 - iskustva

Zeleo bih da se zahvalim stomatoloskoj ordinaciji Panakeia na uspesnoj intervenciji ugradnje implanta. Imao sam veliki strah da ce me ta intervencija mnogo boleti. Sada, mesec dana nakon intervencije mogu reci da sam iznenadjen apsolutnim odsustvom bola za vreme i posle intervencije. Najiskrenije mogu da preporucim svima kojima je ovakva intervencija potrebna, da dodju u stomatolosku ordinaciju Panakeia bez ikakvog straha sa puno poverenja.

Dragoljub Glišić, Frankfurt

Imao sam velike probleme sa zubima u donjoj vilici, naročito nakon opercije na vratu i postoperativnog tretmana zračenjem. Za sanaciju ovog problema opredelio sam se za stomatololšku ordinaciju Panakeia. Neophodno je bilo vadjenje svih zuba iz donje vilice. Eksperti iz Panakei-e su mi predložili ugadnju proteze All on 4. Za samo 2 dana izvadjeni su mi svi zubi iz donje vilice, ugradjeni su implanti i postavljena privremena fiksna proteza koja me je izvanredno služila u naredna 3 meseca. Nakon toga ugradjena mi je fiksna stalna proteza kojom sam izuzetno zadovoljan. Novu protezu doživljavam kao svoje zube. Boravci u ordinaciji ostali su mi u vrlo lepoj uspomeni zahvaljujući izuzetnoj profesionalnosti i srdačnosti osoblja ordinacije.

Nenad Pantić, Jagodina

Nisam verovala da problem kao što je moj može da se resi u jednom danu. Zubi su mi se klatili, boleli, nisam mogla da jedem, a estetski su bili daleko od zadovoljavajućeg. Od koleginice sam čula za stomatološku ordinaciju Panakeia i rešenje koje nude. U ordinaciju sam dosla ujutru, preplašena, a popodne izašla sa divnim osmehom i bez bolova! Preporučila bih svakome ko se muči sa zubima ili klimavim protezama da dođe u Panakeiu i zauvek dobije lepe i čvrste zube.

Olga TilgerPotreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.