Šta je all on 4?

All on 4 je savremeni terapijski koncept koji omogucava fiksni protetski rad (most), cak i kod pacijenata sa opseznim gubitkom kosti. Gubitak zuba je pracen gubitkom kosti vilica, sto predstavlja problem za ugradnju implantata. U tim slucajevima je preporucljiva tehnika all-on-4, koja koristi prednost gustine kosti u prednjem delu vilice, a bocno se dva implanta postavljaju pod uglom, cime se izbegava sinus u gornjoj vilici i kanal sa nervima i krvnim sudovima u donjoj. Zove se all-on-4 jer se svih 12 zuba gornje ili donje vilice oslanja na 4 implantata

Bilo da ste u polikliniku došli bez zuba, sa starim, nestabilnim protezama ili rasklaćenim zubima predviđenim za vađenje, izlazite u toku dana sa fiksiranim zubima i novim osmehom.Koje su prednosti all on 4 - iskustva

1. Niži troškovi 

Ostali oblici rekonstrukcija bezzubih vilica podrazumevaju ugradnju 6-8 implantata, često udruženu sa procedurama podizanja dna sinusa (sinus lift) i ugradnje veštačke kosti, što ukupno košta znatno više. 

2. Smanjenje vremena i broja intervencija 

Uobicajeno je da se impanti po ugradnji prekriju sluzokožom, a posle završene oseointegracije (3 do 4 meseca ) otvaraju se, u njih se postavljaju komponente za formiranje desni (gingiva formeri), i opet se čeka do uzimanja otisaka. All on four preskače sve te faze i omogućava dobijanje privremenog mosta istog dana. 

3. Bezbolnost

Oporavak je brz, kao i povratak u rutinu. Prva dva dana se savetuje odmor i uzimanje lekova protiv bolova na 6-8 sati. Takođe se i preporučuje stavljanje hladnih obloga i konzumiranje mekše, kašaste hrane. Za više podataka, kada su u pitanju all on 4 iskustva naših pacijenata možete videti na početnoj strani našeg sajta panakeia.rs

4. Stručni tim 

Naši specijalisti oralne hirurgije i stomatološke protetike su sertifikovani stručnjaci iz ove oblasti. Usavršili su se na Malo klinici Profesora Maloa, izumitelja koncepta. 


All on 4 - cena

Ukupna cena All on 4 zavisi od cene hirurškog dela i cene protetskog dela. U cenu hirurškog dela je uključeno: 

  1. ugradnja implantata,
  2. ugradnja svih veznih elemenata koji povezuju privremeni protetski rad i ugrađene implantate, 
  3. izrada uslovno fiksnog privremenog protetskog rada, 
  4. svi kontrolni pregledi. 

Plaćanje HIRURŠKOG dela je isti dan kada se i ugradjuju implantati.

Nakon 3-4 meseca se pristupa definitivnoj protetskoj rehabilitaciji pacijenta, koja traje u proseku desetak dana i njena cena zavisi od izbora materijala, tj. kakvu osnovu za buduće zube želi pacijent i da li želi kompozitne ili keramičke zube.

Plaćanje PROTETSKOG dela se vrši u dva dela, na početku i na kraju izrade trajnog rada.

Ako vas zanima koliko košta ovakav rad, ukupna cena (hirurgija, privremeni most i definitivni most) se kreće od 700.000 din. Zavisi od tipa implantata i od vrste krunica na definitivnom radu.

Za sve dodatne informacije možete pogledati našu stranu gde je cenovnik usluga.

All on 6

All-on-6 je zlatni standard u implantologiji, zato sto su implanti postavljeni skoro paralelno i na pozicijama koje iskljucuju visece clenove u buducem mostu. Raspored i paralelitet omogucavaju najbolji prenos pritiska zvakanja. Najcesci problem je u nedostatku kosti u bocnoj regiji gornje vilice, kada je sinusna supljina jako velika, i tada se primenjuje podizanje dna sinusa i nadoknada kosti ( sinus-lift i augmentacija). Da bi dobili definitivni most na implantima, pacijenti moraju da sacekaju 3-6 meseci, a za to vreme nose privremeni most ili totalnu protezu.

Šta kažu naši klijenti? All on 6, All on 4 - iskustva

Zeleo bih da se zahvalim stomatoloskoj klinici Panakeia na uspesnoj intervenciji ugradnje implanta. Imao sam veliki strah da ce me ta intervencija mnogo boleti. Sada, mesec dana nakon intervencije mogu reci da sam iznenadjen apsolutnim odsustvom bola za vreme i posle intervencije. Najiskrenije mogu da preporucim svima kojima je ovakva intervencija potrebna, da dodju u stomatolosku polikliniku Panakeia bez ikakvog straha sa puno poverenja.

Dragoljub Glišić, Frankfurt

Imao sam velike probleme sa zubima u donjoj vilici, naročito nakon opercije na vratu i postoperativnog tretmana zračenjem. Za sanaciju ovog problema opredelio sam se za stomatološku kliniku Panakeia. Neophodno je bilo vadjenje svih zuba iz donje vilice. Eksperti iz Panakei-e su mi predložili ugadnju proteze All on 4. Za samo 2 dana izvadjeni su mi svi zubi iz donje vilice, ugradjeni su implanti i postavljena privremena fiksna proteza koja me je izvanredno služila u naredna 3 meseca. Nakon toga ugradjena mi je fiksna stalna proteza kojom sam izuzetno zadovoljan. Novu protezu doživljavam kao svoje zube. Boravci u klinici ostali su mi u vrlo lepoj uspomeni zahvaljujući izuzetnoj profesionalnosti i srdačnosti osoblja klinike.

Nenad Pantić, Jagodina

Nisam verovala da problem kao što je moj može da se resi u jednom danu. Zubi su mi se klatili, boleli, nisam mogla da jedem, a estetski su bili daleko od zadovoljavajućeg. Od koleginice sam čula za stomatološku kliniku Panakeia i rešenje koje nude. U kliniku sam dosla ujutru, preplašena, a popodne izašla sa divnim osmehom i bez bolova! Preporučila bih svakome ko se muči sa zubima ili klimavim protezama da dođe u Panakeiu i zauvek dobije lepe i čvrste zube.

Olga TilgerPotreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.