Kažu da je lep osmeh prvo što primetimo na nekom licu. Osim utiska koji ostavljamo na druge, osmeh predstavlja i naše zdravlje. Svi želimo blistav, svetao i mladalački osmeh, tako da su kandidati za holivudski osmeh praktično svi, od osoba koje imaju velike plombe, karijese, lečene ili istrošene zube, do onih kojima neki zubi nedostaju. Sve su to stanja koja se mogu rešiti krunicama, fasetama, implantima. Estetska stomatologija je najuzbudljiviji aspekt moderne stomatologije, koja objedinjuje skoro sva područja stomatologije. 

Kako postići holivudski osmeh (hollywood smile)?

Za početak je potrebno da se upoznamo i kroz opušten razgovor saznamo Vaše zelje. Na prvom pregledu se takođe upoznajemo sa stanjem Vaših usta i zuba, i izrađujemo set fotografija, koje će nam pomoći u stvaranju novog osmeha. Zatim otiske i fotografije šaljemo zubnom tehničaru specijalizovanom za vrhunsku zubnu estetiku, koji će za sledeću posetu napraviti model Vaših novih zuba. Uz pomoć materijala za privremene krunice, dobijate model Vašeg novog osmeha u ustima, tzv. mock-up. On se drži dovoljno čvrsto da se možete smejati i govoriti. Pravi je momenat da pogledate kako će Vaš novi osmeh izgledati iz svakog ugla. Nasmejte se i napravite selfie.

Ukoliko postoji problem poznat kao Gummy smile ili gingivalni osmeh, osmeh u kome dominiraju desni, a zubi izgledaju suviše sitno, rešenje je u intervenciji produženje kliničke krune (gingivektomija). Na račun desni produžava se vidljiv deo zuba, čime se postiže željena proporcija. Za vrhunski rezultat preporučuje se izrada faseta. Ovakve rekonstrukcije se planiraju tako da se pacijentu unapred omogući da vidi budući rezultat, kako bi i on mogao  da učestvuje svojim željama i sugestijama, dakle potpuno su predvidljive.

Saslušacemo Vaše želje i na licu mesta doterati i najmanje detalje. U ovom trenutku se ne morate odlućiti za konaćni izgled novog osmeha, mada naši pacijenti obično već tada znaju šta zele. U narednim dolascima se vrši priprema Vaših zuba, preparacije za krunice ili fasete, i izrađuju privremeni zubi po modelu novog osmeha. Ova poseta je zahtevna, pa preporučujemo da dođete siti i odmorni. Sledi proba i eventualne korekcije krunica i faseta, a u sledećoj poseti je cementiranje. Ono dugo traje, zahtevno je, ali na kraju imate svoj željeni holivudski osmeh!

Hollywood smile - iskustva drugih

Klijenti ordinacije Panakeia imaju reči hvale kada je u pitanju ova procedura, koja pruža blistavo beo osmeh kao sa reklama. Mnogi su potvrdili da im je prelep osmeh omogućio da budu zadovoljni sobom, a pritom i postanu samouvereniji, što im je pružilo da budu sigurniji u komunikaciji sa drugima.  

Koliko košta holivudski osmeh?

Ako vas zanima koliko iznosi holivudski osmeh, cena, iako nešto viša, ne može se meriti spram osmeha koji dobijate. Za detaljan uvid u naš cenovnik, posetite stranicu cenovnik stomatoloških usluga

Šta cekate? Kontaktirajte nas!

Potreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.