Da li boli vađenje zuba pod anestezijom?

Da li boli vađenje zuba pod anestezijom?

28.02.2021

Danasnja moderna stomatologija nam omogucava potpunu kontrolu bola u stomatoloskoj ordinaciji. Vreme kada su se pacijenti “mucili“ u stomatoloskim ordinacijama je davno iza nas.

Primena savremenih I bezbednih lokalnih anestetickih rastvora nam omogucava da izvedemo sve oralno-hirurske intervencije, od najobicnijih vađenja do komplikovanih operacija, potpuno bezbolno.

Dakle, u nasoj poliklinici je vađenje zuba bezbolna intervencija!

Mnogi pacijenti imaju “traumu zbog sprica I igle“. Mi danas upotrebljavamo specijalne aplikatore za anesteziju, koji koriste jako tanke iglice, tako da je I davanje anestezije danas neuporedivo prijatnije za pacijente.

Primera radi, te iglice su toliko tanke da na jedan kvadratni milimetar staje 30 vrhova iglica.

Jos uvek postoji zabluda da zubi ne smeju da se vade ukoliko postoji otok. U danasnje vreme, uz primenu kvalitetne anestezije I antibiotika, kao I uz dobro poznavanje anatomije lica, vađenje zuba pod otokom je takođe bezbolna intervencija. Cak naprotiv, takav zub uzrocnik infekcije je potrebno sto pre izvaditi da bi se uspostavila pravovremena drenaza.



Potreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.