6 najvećih grešaka u održavanju higijene zuba

6 najvećih grešaka u održavanju higijene zuba

23.12.2021

1.Samo četkica nije dovoljna da zubi budu u potpunosti čisti. Četkicom možemo oprati samo 60% površina. Za ostale površine koje nisu dostupne vlaknima četkice neophodno je koristiti konac za zube ili interdentalne četkice.


2. Zube treba prati bar 3 minuta ali od presudnog značaja je tehnika pranja zuba! ,,Ribajuća tehnika” ima dosta negativnih posledica po zube i ne obezbedjuje adekvatno uklanjanje plaka. Umesto toga zube treba prati tehnikom ,,kiša pada trava raste.”


3. Konac se ne koristi kao u filmovima. Umesto da konac provlačite brzo napred nazad, potrudite se da konac priljubite uz bočnu površinu zuba a zatim ga intimno prevucete na gore, kako bi se hrana iz ovih nepristupačnih prostora potisnula van njih.


4.  Izbegavajte korišćenje četkica sa tvrdim vlaknima. One u kombinaciji sa nepravilnom tehnikom i jakim pritiskom na zube dovode do erozija i mehaničkog oštećenja gledji.


5. Četkicu treba menjati bar na 3 meseca ili onda kada vidite da su se vlakna četkice izdeformsala.


6. Zube prati bar dva puta dnevno. Uveče za zdravlje, ujutru za lepotu. 

Potreban vam je stomatolog?

Kontaktirajte nas i zakažite pregled.

Naša Web stranica koristi "kolačiće" koji ne sadrže lične podatke, i koriste se radi olakšanog korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem prihvatate njihovu upotrebu.
Na sledećem linku možete saznati više i odabrati podešavanja. Za detalje o zaštiti podataka, možete se informisati na stranici politika privatnosti.