Folije za ispravaljanje zuba

Pravilno raspoređeni zubi sastavni su deo lepog i blistavog osmeha, a da bi to postigli koriste se folije za ispravljanje zuba. Folije za ispravljanje zuba su komfornija alternativa fiksnim aparatima kod lakših slučajeva nepravilnog položaja zuba. One su praktično nevidljive, značajno komfornije, a nose se 22-24 sata dnevno. Prilikom jela se skidaju, a peru se pastom i četkicom. Skidanje folija pri jelu i zbog održavanja higijene značajno smanjuje mogućnost pojave kamenca i upale desni. Izrađuju se od tankog i providnog medicinskog poliuretana. U pitanju je vrsta plastike koja je toliko lagana da je gotovo nećete osećati na zubima. Još jedna od značajnih prednosti folija je i ta da ne izazivaju smetnje u govoru.


Image titleFolije za ispravljanje zuba se izrađuju kompjuterski, na osnovu početnog modela i najčesće je potreban set od bar 3 folije. Što je zahtevniji slučaj u pitanju, više folija će biti potrebno. One nežno pomeraju zube i kad jedna završi svoj deo terapije, potrebna je sledeća. Softver simulira pomeranje zuba i deli ga na broj potrebnih folija, od kojih svaka pomera zub za 0,25 do 0,30 mm.


Potreban broj folija se može i odmah isporučiti, a koriste se po uputstvu specijaliste. Poslednja folija za ispravljanje zuba se nakon završetka terapije nosi samo noću da bi se izbeglo vraćanje zuba u nepravilan položaj ili se postavlja retiner, radi očuvanja postignutih rezultata.


Ovo je idealno rešenje za pacijente koji ne žive u blizini ili nisu u mogućnosti da dolaze često na kontrole, jer se ceo set može unapred predati sa svim uputstvima.


Neke situacije zahtevaju i prethodnu pripremu zuba za ovu terapiju, takozvano stripovanje, procedura stvaranja dodatnog prostora za smeštaj zuba.


Ipak, folije nisu uvek najbolji izbor za terapiju, najbolje je da odluka o tome bude donesena na osnovu procene našeg specijaliste.


Jedinstvenim i ličnim pristupom koji negujemo pacijent dobija maksimalno kvalitetnu uslugu po vrlo pristupačnim cenama. Potrebno je samo da nas kontaktirate i brigu o zdravlju vaših zuba prepustite nama:


Image title


Image title


Image title