Fasete (veneers)

Fasete su tanke ljuspice koje se fiksiraju na spoljnu površinu zuba i izuzetno su rešenje za postizanje savršenog osmeha. Najčešće se izrađuju od e.max bezmetalne keramike, koristeći savremenu CAD/CAM tehnologiju, što im omogućava savršeno prirodan izgled. Keramika reflektuje svetlost na isti način kao i prirodan zub, a i boja je postojana.


Kada koristimo ljuspice za zube:


  • U rešavanju manjih ortodontskih nepravilnosti – razmaci između zuba, povećanje ili smanjenje zuba, ali mogu promeniti i oblik, veličinu, položaj i boju zuba.
  • Menjanje boje zuba – jedna od najboljih solucija kod gradacija u boji zuba i kod loše estetike zuba uopšteno.
  • Povećavanje volumena zuba, sto čini osmeh širim, mlađim i raskošnijim.

U slučaju da su neki zubi oštećeniji i zahtevaju izradu krunica, treba znati da se fasete i bezmetalne krunice savršeno uklapaju, izrađene od istog materijala. Još jedna velika prednost faseta je što je za njih potrebno minimalno brušenje (uklanjanje zubne supstance), čime se i štedi zubno tkivo i desni čuvaju od povlačenja. U nekim slučajevima se mogu izraditi i bez ikakvog brušenja, takozvane NON - PREP FASETE. Međutim, fasete imaju i neka ograničenja. Ne mogu se raditi kod zuba koji su lečeni ili prekriveni velikim ispunima (plombama).Takođe, osobe koje škripe zubima nisu pogodni kandidati za fasete.


Bilo da se izrađuju na manjem broju zuba ili rekonstruišu ceo osmeh, fasete uvek izgledaju prirodno i prelepo.


Ako želite da promenite oblik, boju i izgled zuba, fasete su odlično rešenje. Pozovite nas i zakažite pregled:


Image title


Image title


Image title