Estetska stomatologija

Lep osmeh je verovatno prvo što ljudi primete kod nas. Koristeći umetničke veštine i tehnološki napredak, danas svakom pacijentu možemo pružiti lep, mladalački osmeh i, samim tim, više samopouzdanja.


Ako nisu prisutni veći estetski problemi, napredak se može ostvariti i minimalno invazivnim metodama, kao što su:


  • Uklanjanje zubnog kamenca i poliranje zuba
  • Peskiranje zuba
  • Izbeljivanje zuba
  • Zamena starih, požutelih, kompozitnih ispuna
  • Ortodoncija


Vraćamo zdrav i blistav osmeh vašem licu. Za bilo koju uslugu iz domena estetske stomatologije možete nas kontaktirati i zakazati vaš pregled, a mi ćemo vam predložiti najbolje rešenje:


Image title


Image title


Image title


Image titleNedavno je razvijen revolucionarni concept za uključivanje samog pacijenta u kreiranje svog novog osmeha, takozvani Smile design. Proces se odvija u sledećim etapama:


  • Fotografisanje i otiskivanje zuba pacijenta i registrovanje njegovih želja
  • Izrada wax up-a u laboratoriji, što znači da tehničar na modelu ili digitalnim putem, izrađuje modele “novih” zuba
  • Stomatolog prenosi izgled novih zuba pacijentu u usta, uz pomoć materijala za izradu privremenih kruna. Na taj način pacijent stiče uvid u našu ideju njegovog novog osmeha pre nego što je bilo šta urađeno na njegovim zubima. On tada može da izrazi svoje želje za eventualne izmene novog osmeha. Kada je pacijent u potpunosti zadovoljan sledi priprema zuba i izrada definitivnih nadoknada.


Najčešće intervencije koje se koriste su izbeljivanje zuba, peskiranje, uklanjanje kamenca i poliranje, u kombinaciji sa izradom faseta i bezmetalnih krunica, a često i produženje kliničkih kruna.


Jedan od relativno čestih problema u estetici osmeha je i gummy smile, ili gingivalni osmeh, kada osmehom dominiraju desni, a zubi su suviše sitni. Najčešća metoda rešavanja ovog problema je produžavanje kliničkih kruna. To je hirurški zahvat uklanjanja viška desni ili ujednačavanja njegove visine. Na taj način dobijamo znatno atraktivniji osmeh sa većim, vidljivijim zubima i harmoničnim oblikom desni. Pre ove intervencije se često primenjuje Smile design, da bi pacijent unapred dobio sliku o konačnom izgledu svog novog osmeha. Često se kombinuje sa naknadnom izradom faseta, za maksimalni efekat. Produžavanje kliničkih kruna (gingivektomija) se izvodi u lokalnoj anesteziji, može uključivati i obradu kosti, a efekat je veoma brzo vidljiv.


Povedite računa o zdravlju i lepoti vaših zuba, pozovite nas, posavetovaćemo vas vrlo rado i izaći u susret svim vašim željama i mogućnostima.