Dečja stomatologija

Grana koja proučava i prati razvoj zuba kod dece i pre svega ima preventivnu svrhu naziva se dečja stomatologija. Briga o zaštiti i zdravlju zuba počinje već u trudnoći. Buduće mame dobijaju našu punu pažnju, negu i edukaciju.


Prvu posetu stomatologu preporučujemo oko treće godine života, kako bi se izgradio dobar odnos sa stomatologom i obavila kontrola zuba. Naglasak u radu sa decom stavljamo na prevenciju. Cela naša ideja o radu sa decom je postupno prilagođavanje deteta na novu situaciju. To zahteva poseban pristup svakom detetu, upoznavanje, sticanje poverenja i postupan rad. Takav pristup je do sada dao odlične rezultate, deca dolaze i odlaze vesela i nasmejana.


I roditelji imaju svoju ulogu u ovom procesu. Trebalo bi da odvoje vreme za odlazak stomatologu, da poseta protekne bez žurbe i nervoze. Kod kuće detetu treba objasniti da ide da upozna „doktora za zubiće“ i ni slučajno ne pričati o zujanju, bušenju i slično. To prepustite našem osoblju, koje sa pažnjom pristupa deci, tako da nemaju strah i prihvate posetu stomatologu sasvim uobičajenom.


Decu kod zubara treba voditi redovno. Zakažite pregled u stomatološkoj ordinaciji Panakeia i prepustite kompletnu brigu o zubima vašeg mališana našem timu stručnjaka:


Image title


Image title


Image title