Oralna hirurgija

Grana stomatologije koja se bavi hirurškim lečenjem i zbrinjavanjem tvrdih i mekih tkiva usne duplje zove se oralna hirurgija.


Sama reč hirurgija već na prvi mah kod mnogih pacijenata izaziva strah i odbojnost, međutim uz ozbiljan pristup našeg stručnog tima, uz adekvatnu anesteziju i data uputstva kojih će se pacijenti pridržavati kada je postoperativan oporavak u pitanju, strah i nelagodnost kada je o ovoj grani stomatologije reč, biće svedene na minimum.


U ordinaciji Panakeia pružamo vam brze i kvalitetne usluge, po pristupačnim cenama. Kontaktirajte nas i zakažite pregled kako bismo što pre rešili problem vaših zuba:


Image title


Image title


Image title


Oralno hirurške intervencije se izvode u lokalnoj anesteziji, potpuno su bezbolne, a mi ćemo se potruditi da sve prođe što prijatnije i sa što manje tegoba.

oralna hirurgija


Za informacije u vezi sa cenama usluga iz oblasti oralne hirurgije, posetite stranicu cene na našem sajtu.


Oralna hirurgija obuhvata širok spektar usluga koje su veoma bitne u svakodnevnoj stomatološkoj praksi. Intervencije koje se najčešće izvode u ordinaciji Panakeia su:


  • Operacija umnjaka (hirurško vadjenje umnjaka)
  • Apikotomija (resekcija vrha korena zuba)
  • Frenulektomija
  • Vađenje zuba (vađenje korena zuba)
  • Cistektomija (operacija viličnih cisti)
  • Augmentacija kosti (ugradnja veštačke kosti, nadoknada kosti)
  • Sinus lift (podizanja dna sinusa)
  • Gingivektomija sa gingivoplastikom(produženje kliničke krune zuba)


Operacija umnjaka (hirurško vađenje umnjaka)

Umnjaci niču neko vreme nakon svih ostalih zuba, tako da ponekad ostaju bez prostora. Tada mogu vršiti pritisak na ostale zube i dovoditi do njihovog pomeranja, sto je najčešći uzrok vađenja umnjaka. Drugi razlog za njihovo uklanjanje je nepristupačnost, zbog koga je čišćenje otežano, pa se razvija ili upala okolnih tkiva (perikoronitis), ili karijes. Treći razlog može biti njihovo delimično nicanje, zbog cega između umnjaka i desni počinje da se zadržava hrana, što takođe dovodi do upale. Umnjaci mogu biti u različitim položajima, što određuje težinu intervencije.


Image title


Apikotomija (resekcija vrha korena zuba)

Oralno hirurška intervencija kojom se uklanja vrh korena zuba i okolna patološki izmenjena kost, nastali kao posledica infekcije. Često je pre operacije potrebno izvesti kompletan endodontski tretman, odnosno ukloniti infekciju iz kanala korena. Apikotomija je kratkotrajna procedura koja daje dobre rezultate. Podrazumeva pristupačni rez u visini projekcije vrha korena zuba, nakon čega se posebnim borerima dolazi do prostora oko vrha korena kada se on odstranjuje kao i zahvaćena kost oko njega.


Image title