Implantoprotetika


Implantat sam po sebi nije svrha terapije, već on omogućava dobijanje protetske nadoknade za izgubljene zube. Kao i kod prirodnih zuba i na implantatima mogu se izraditi krunice, mostovi i proteze (nošene implantatima).


Krunice i mostovi na implantatima su fiksni radovi, odnosno pacijent ih ne može sam izvaditi iz usta, tako da pacijentu pružaju značajan komfor i samopouzdanje. Po vrsti materijala mogu biti metalo-keramičke i bezmetalne. Velika razlika je i u načinu vezivanja krunica za implantat:


  • Šrafom povezane (retinirane) krunice su znatno bolje rešenje, jer nema opasnosti od viška cementa. Takođe, stomatolog uvek može da odšrafi krunicu i tako omogući pristup implantatu, ukoliko bude potrebno.
  • Cementirane krunice, manje pogodno rešenje zbog opasnosti od viška cementa koji izaziva najvažniju komplikaciju kod implantata-periimplantitis. Dalje, takva nadoknada se ne može ukloniti sa implantata i ponovo vratiti, za razliku od šrafom povezanih krunica. Sa druge strane, u nekim situacijama su ove krunica estetski superiornije.


Povedite računa o zdravlju vaših zuba. Zakažite svoj pregled, a naš tim stručnjaka će predložiti najbolje rešenje i pobrinuti se da vaš osmeh zablista punim sjajem:Image title


Image title


Image titleProteze na implantatima

Ponekad je neizvodljivo postići stabilnost totalnih proteza, posebno u donjoj vilici kada je resorpcija kosti uznapredovala. Ugradnjom dva do četiri implantata ili mini implantata i vezivanjem proteze za njih postiže se neuporedivo veći komfor i kvalitet života. Vezni elementi poznati kao „lokatori“ otklanjaju strah od pomeranja proteze i vraćaju pacijentu samopouzdanje i uživanje u hrani.


Image title